Morgen motor halen :)

Terwijl ik vorige week wat op marktplaats zat te gluren naar stalen rossen, kwam ik een honda CB500 tegen voor weinig. Normaal zitten die dingen boven de 1500 euries, maar deze koste maar 450 🙂 Uiteraard kun je voor een dergelijk bedrag niet veel verwachten en dat was inderdaad het geval. Vorige week zaterdag (18 maart) ben ik meteen naar de toko toe geknord waar ie stond om polshoogte te nemen. Het ding zag eruit als een motor van 450 euries.. Veel roest, ketting versleten en een tamelijk hoge kilometerstand. Dat mag de pret verder niet drukken, want als ze er 30k km. mee kan rijden, vind ik het allang best 🙂

Ook al is de kilometerstand nogal hoog, ik verwacht wel dat zo’n ding nog wel 30k mee kan zonder problemen. Dat houdt in dat ze ongeveer anderhalf jaar kan rijden, zonder een andere aan te hoeven schaffen. En ze is natuurlijk nog een beginner, dus als ze ermee crasht is het niet heel ernstig (in vergelijking met een duurdere nieuwere wel te verstaan).

Enniewee, toen ik vorige week dus een proefrit wou maken, kwam ik erachter dat ik m’n rijbewijs niet bij me had 😐 Uiteraard wou de meneer (van Andel) de motor niet meegeven, omdat niet vast stond dat ik wel een rijbewijs had. Begrijpelijk natuurlijk, maar wel sneu, anders had ik meteen tot handelen kunnen komen.

Ik ga er een beetje vanuit dat ie naar behoren rijdt en dat er verder niks anders dan het genoemde aan mankeert. Daarom ga ik morgen met het OV (bah) naar Kerkdriel om de proefrit te maken, en tot handel over te gaan als alles inderdaad naar verwachting klopt.

Magoe, morgen weer vroeg dag dus het is tijd om te knorren 🙂

Binnenkort meer nieuws over het vehikel.

o/~

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.