Motor poetsen

De staat van het ding was echt verschrikkelijk. Overal pekel-aanslag en viezigheid. Als ik vantevoren had geweten dat pekel zo destructief zou zijn voor bepaalde onderdelen (zoals de voorkant van het blok), had ik zeker wel preventieve maatregelen getroffen. Het is zelfs zo erg geworden dat het door de verf heen heeft “gebeten”. Maar als het eenmaal weer enigszins klaar is, is het ook wel weer mooi dat ie schoon is. Het geeft dus wel voldoening.

Het rottige bij mijn ros zijn de aluminium velgen. Die worden het viest van allemaal en zijn ook het minst schoon te krijgen. Om ze helemaal schoon te maken, moeten ze eigenlijk uit worden geschroefd en zonder remschijven met Belgom Alu (oid) worden gepoetst. Als je de wielen erin laat zitten, is het moeilijk om erbij te komen. Vooral in de naaf en de spaken achter de remschijven is het moeilijk schoon te krijgen. Zeg maar gerust onmogelijk 😉

Wanneer we verhuisd zijn, zal ik wel es wat meer moeite doen om het ros in topvorm te krijgen 🙂

Morgen heeft de vrouw weer motor-examen. Ik hoop van harte dat ze het deze keer wel haalt. 3x is scheepsrecht zegt men, en morgen zal uitwijzen of dat het geval is. Morgen meer nieuws 🙂

o/~

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.