Regenachtige zondagmiddag

We hebben deze zomer ‘mooier’ weer gehad dan wat er nu om ons heen hangt. Regen, onweer en andere ellende. Gelukkig zitten we binnen droog 🙂

Ik had wel zin om er vanmiddag ff met het ros op uit te gaan, maar dat laat ik ook maar achterwege. Gistermiddag heb ik nog wel een stukje getoerd, maar dat was ook niet echt de moeite waard. Volgende week zaterdag gaan we weer meerijden in de jaarlijkse toertocht van het dorpshuis van Donkerbroek. We hebben al twee keer eerder meegereden, en dat was elke keer reuze gezellig. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee, en kunnen we het een beetje droog houden. ‘s Avonds na de rit is er een barbecue met iedereen die mee heeft gereden. De vorige keren betrof dat denk ik tussen de 20 en 50 mensen.

Het huis is nu redelijk klaar. Een paar weken terug hebben we de ‘master bedroom’ afgemaakt, en daar slapen we nu dan ook in 🙂 De eerste nacht was echt verschrikkelijk, omdat we beide (eerst onbewust) last hadden van de lijmlucht, die veroorzaakt werd door de lijm van de net gelegde vloerbedekking. De daarop volgende nachten waren wel wat beter en nu is alles alweer gewoon. De kamer waar we eerst in sliepen hebben we de ongebruikte rommel in gestald. Daardoor is de garage nu ook wat opgeruimder, en kunnen we de motoren ook normaal kwijt. Verder hebben we gisteravond nog ff een deur in de voorraadkast in de woonkamer geplaatst (plaatje komt nog). Het enige wat nu in de woonkamer nog moet gebeuren, is het plaatsen van een nieuwe designradiator, plinten op de vloer, normale lampen aan het plafond en wat lijsten om een muurtje. Als dat allemaal klaar is, is alles ok 🙂

Inmiddels ben ik alweer twee weken aan het werk. Daarvoor heb ik twee weken en twee dagen vakantie gehad. Helaas was ik niet in de gelegenheid om meer vakantie op te nemen, omdat ik niet meer kon en mocht opnemen. Dit kwam omdat het bedrijf waar ik voor werk net voordat ik op vakantie ging verhuisd is. In die twee weken hebben we ook nog ff een poging gedaan om op vakantie te gaan. We zijn op de zaterdag na de eerste week naar de Eifel in Duitsland vertrokken. Ik, Carla, Kees (broer 1), Jorrin (broer 4) en z’n vriendin Annesietske gingen ook mee. Erheen rijden was niet zo fijn, omdat het gewoon 350 km. snelweg rijden is. Dat is op een motor al niet comfortabel en je gaat er ook redelijk stuk aan. We hebben op een camping gezeten in Dockweiler. Dat zag er ongeveer zo uit:

tenten

Carla was in de auto, zodat we meer spullen mee konden sjouwen. De anderen hebben nl. niet erg veel ruimte op de motor om een tent ed. mee te nemen. De beste oplossing was dus om de oto mee te nemen. Het uitzicht was ook best wel ok:

uitzicht camping

De camping was op zich ook wel redelijk, alleen erg duur en de douches waren niet je van het. Er was een hele rijd douches, maar zonder deuren ervoor. Iedereen kon dus zien hoe ie zichzelf stond te wassen. Zelfs als stond de ene aan het einde van de douches en de andere aan het begin, dan kon je elkaar nog zien. Voor de douches was nl. een spiegelwand. Hoe ze dat hebben kunnen bedenken is me nog steeds een raadsel.

Op zondag gingen Jorrin en Annesietske weer naar huis, omdat Jorrin op maandag weer aan het werk moest. Op zich was dat natuurlijk wel zonde, maar ze hebben voor de rest weinig gemist. Op maandag hebben we door de Eifel getoerd en hebben we gegeten in Bitburg. Na gegeten te hebben, zijn we weer richting camping gegaan. Daar had het geregend, maar gelukkig hadden we daar geen last van. De dag daarna was het weer ronduit klote. ‘s Nachts was het al begonnen met regenen, en dat was op dinsdagmorgen nog niet over. We zijn toen maar voor voer gaan winkelen in de buurt en hebben voor het tijdverdrijf maar wat kranten ed. gekocht. De weersvoorspelling in een van die kranten was dermate slecht dat we toen maar hebben besloten om weer naar huis te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Meteen de camping betaald en de zooi ingepakt. Rond 16:00 waren we klaar en zijn toen vertrokken. Ik en Kees zijn nog een beetje rond wezen toeren en Carla ging over de snelweg terug. Onderweg hebben we nog tamelijk veel regen gehad en net voor Venlo stond een file. De rest van de rit was uiteraard erg saai, omdat we ook toen over de snelweg zijn gegaan.
Rond 22:30 waren we weer thuis, dus dat was een redelijk lange rit. De rest van de vakantie zijn we nog bezig geweest met de slaapkamer en het opruimen van troep uit de garage.

Met Carla gaat het nog wel goed, alleen d’r pols herstelt niet goed. Aankomende donderdag moeten we weer naar het ziekenhuis voor controle en de kans is groot dat ze dan vast gaan stellen wat er moet gebeuren. Het schijnt dat de omgeving waar het gebroken was, op een of andere manier om wordt omgezet in kraakbeen. Dat is foute boel en moet dus voorkomen worden. Het is een pijnlijke situatie, omdat ze heel binnenkort weer naar school moet. Het originele plan was, dat ze dan weer op de motor gaat, omdat het OV ronduit klote is. Dat zal em door dit gedoe ook wel weer niet worden..

Nou, dit was het wel weer ongeveer. Adoei 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.