We leven nog

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht heb geplant in mijn weblog. We leven nog steeds 🙂

Carla is nog steeds revaliderend. Alles is ok verder. Het ‘gips’ (eigenlijk is het geen gips, maar voor het gemak noemen we het maar zo) mag er volgende week weer af. 2x per week moet ze naar de fysiotherapeut voor een massage en om te controleren of alles nog goed gaat. Na de massage is de linkerkant (met het gekneusde schouder) weer een paar uur volledig bruikbaar, maar daarna wordt het weer pijnlijk.

Inmiddels is er ook wat vooruitgang geboekt in ons huis. De huiskamer is zo goed als klaar 🙂
De vloer ligt er in, de muren zijn geverfd en de meubels staan bijna op hun plek 🙂 Afgelopen zaterdag hebben 2 broers (Jorrin en Kees) en m’n neef (Bert) geholpen met het leggen van de vloer. Op zich is het geen rocketscience, alleen het in de hoekjes en zijkanten leggen van zo’n vloer is voor iemand met 2 linkerhanden (ik dus) nogal problematisch. Gelukkig zijn zij daar wel goed in, dus alles is ok wat dat betreft.

Wat nu als eerst nog moet gebeuren, is de inrichting van onze slaapkamer. Gister en vandaag ben ik bezig geweest met het verven van de kozijnen. Niet echt mijn ding, maar het zal toch moeten gebeuren. Met een beetje geluk kunnen we dit weekend behang plakken en dan kan volgende week de vloerbedekking erin. Als de vloerbedekking er in ligt, is de kamer af en kunnen we eindelijk weer in ons eigen nest ronken zoals we dat gewend waren.

Als dat gedaan is, blijven er nog wat kleine dingetjes over zoals het oplappen van mijn kantoor (behangen en verven), en heel misschien nog het verven van de keuken. Dat laatste vind ik echter niet heel boeiend, omdat het nu ook gewoon functioneert. Als we ons er aan gaan storen, gaan we het misschien nog wel es voorzien van een andere kleur. Alles in het blauw is ook niet alles..

Tot slot nog enkele plaatjes van het leggen van de vloer. In dit plaatje zijn Jorrin en Kees bezig met het op maat maken van de planken en het erin leggen ervan.

keesjorrin

Hiero is de stapel hout toen ie nog redelijk aan de grote kant was 🙂

houtstapel

Hier is Jorrin stukjes ondervloer tussen het hout en de muur aan het duwen. Er moet ruimte tussen de muur en de houtlaag overblijven, omdat het door de werking van het hout, een en ander misschien bol kan gaan staan (bij verschillende temperaturen en/of weersomstandigheden).

jorrinfix

Hier is mooi te zien hoe het geheel eruit ziet.

geheel

En nu met olie. Persoonlijk vind ik zo’n vloer een heel stuk mooier als er geen olie op zit. Het is echter wel nodig om te olieen, omdat anders alle viezigheid er permanent in trekt.

vloermetolie

En dat was het dan voor wat betreft foto’s. Voor de complete reportage, klik hier.

Nou, adoei maar weer 🙂

o/~

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.