Carla update II

Ze is nu helemaal “buisloos”. Dat wil zeggen dat er geen enkel slangetje of infuus meer in haar steekt en dat is een hele vooruitgang. Vanmorgen hebben ze alles eruit geplukt. Helaas kwam de arts eerder al met minder goed nieuws. Ze moet nl. minimaal 10 dagen plat liggen. Als het goed is mag ze dus woensdag (op haar verjaardag) wat meer bewegen dan nu. En in het kader van het slechte nieuws, heeft ze vanmorgen ook nog te horen gekregen dat er misschien nog geopereerd gaat worden aan haar gebroken linker pols. Eerst gaan ze een scan maken van hoe het er nu uit ziet, en als het ze niet aan staat moet er dus gesleuteld worden. De verwachting is dat dat inderdaad het geval gaat zijn 😐

En om toch maar in de ‘slecht nieuws’ hoek te blijven, de afronding van het schooljaar gaat waarschijnlijk uitlopen op een herkansing in septober/oktember. Ze had al een achterstand opgelopen op de scriptie die geschreven moest worden, en de achterstand met betrekking tot ‘assessment’ gesprekken (gesprekken waarin aangetoond wordt dat een student een opvoedkundig gesprek oid met iemand kan voeren) is hoogstwaarschijnlijk ook niet meer in te halen. Haar mentor heeft me deze middag opgebeld om me dat te melden en Carla moet er zelf nog maar ff achteraan bellen om uit te vissen hoe de vork nu werkelijk in de steel zit.

Woensdag is ze zoals gezegd jarig. Nou is een ziekenhuis niet echt de aangewezen plek om een verjaardag te vieren, maar de situatie is nu eenmaal zo. Ik vind persoonlijk dat ze het beter ff uit kan stellen tot zondag as. oid, als ze dan uit het ziekenhuis is. Dat lijkt me toch een stuk beter dan ‘feesten’ in zo’n steriele omgeving 😉

Sinds gister of zo mag ze ook weer eten. Er past per keer niet heel veel in en ze eet daarom dus ook niet veel. Op zich wel mooi, want dan denkt ze ook nog es aan de lijn 🙂
Het eten zal verderop in de week ook wel weer een stuk beter worden. Voor haar wordt het nog veel beter als ze uit het ziekenhuis is, want het voer wat ze daar opdienen staat dr niet echt aan 😉

Gister ben ik ff langs een motorsloop gereden om te informeren wat het kost om een aantal nieuwe onderdelen voor dr tor te krijgen. Er moet een nieuwe tank, een nieuwe cockpit (toerenteller+kilometerteller huisje), een nieuwe rempomp (remolie reservoir en rechter spiegelhouder), een nieuwe koplamp en misschien ook nog wel een nieuw stuur op. Een andere tank kost 100 euries, cockpit hadden ze niet (zal ook wel rond die prijs zitten) en een rempomp kost ook zomaar €40. Het stuur is krom, maar kan misschien wel recht worden gebogen. Het probleem is alleen dat er een trillingsdemper afgebroken is, en een deel daarvan nog in de stuurbuis zit. Als die er uit te krijgen is, gaan we eerst ff proberen om het stuur nog recht te krijgen en als dat niet lukt, een andere halen. Een stuur is eigenlijk alleen maar een stuk gebogen buis, dus daarvan verwacht ik niet dat ie erg veel geld gaat kosten.

Vorige week heb ik nog ff getest hoe ie reed en dat viel niet tegen. Het voelde door het kromme stuur alleen wat raar, maar ik heb verder niet de indruk dat het ding verder krom is. Erg zonde van de dingen die nu stuk zijn (maar natuurlijk het meest voor Carla).
Mijn eigen ros doet het inmiddels ook weer en ik ben vanmiddag dan ook meteen daarop naar Groningen getoerd. Het was best koud aan de fikken (zomerhandschoenen aan en winterhandschoenen vergeten), maar gelukkig heb ik handvatverwarming 🙂

Dat was het wel weer voor nu.

o/~

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.