Carla update

Ik ben sinds zondag elke dag bij d’r om wat gezelschap te bieden, ook al ben ik (over het algemeen al niet) heel spraakzaam. Gelukkig waardeert ze m’n aanwezigheid altijd wel, dus dat scheelt dan weer 😉

Van maandag t/m vandaag heeft ze op de IC gelegen. Als er bij iemand iets met de vitale delen gebeurt, schijnt dat een standaard procedure te zijn. Misschien maar goed ook, want wie weet wat er inwendig nog had kunnen gebeuren.

Overdag was het d’r wel redelijk naar de zin, omdat de kwaliteit van het verplegend personeel dan een stuk beter is dan wat er ‘s avonds op zo’n afdeling rondspookt. Ze had een verpleegster toegewezen gekregen die niet al te helder is en die ze een vraag een aantal keren moest stellen voordat ie aankwam, als ie al aankwam. Als je daar de hele dag mee door moet brengen, word je niet vrolijk, zelfs al was je dat al niet 😉

Ze is nu wel in redelijke staat. Nog wel veel pijn aan de rechterkant en het rechterschouder, maar voor de rest valt het allemaal wel wat mee. Verder kan ze ook nog niet eten en drinken. Als ze al drinkt, komt dat er eigenlijk direct weer uit. Daarom heeft ze nu slangetjes naar de maag toe om wat er binnenkomt direct weer uit te pompen. Dat heeft als voordeel dat de keel en mond wel gesmeerd worden en dat ze niet de hele tijd hoeft te braken. Gelukkig heeft ze geen honger en dus ook geen behoefte aan eten.
Verderop in de week wordt dat verhaal vast wel weer wat beter.

Het is voor mij natuurlijk ook wat minder, omdat ik het nu zonder mijn kipje moet doen 😐
Ze zou er al niet geweest zijn deze week, maar het is nu extra zuur..

Maar goed, van de week kalk ik nog wel een verhaaltje.

o/~

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.