Carla gecrashed :|

Vanmiddag zouden we een stukje toeren met de motor. M’n broer en schoonzus, ik en Carla gingen dus. Toen we net weg waren begon m’n eigen ros ernstig te haperen. Dat was toen we nog geen kwartier weg waren. Balen als een stekker natuurlijk.. Mijn vader gebeld of ie me op kon komen halen met de kar en dat heeft ie dan ook gedaan.

Yvonne, Marcel en Carla wilden nog een heel klein stukje om alvorens naar huis te gaan. Ik was daar dus helaas niet bij. Tussen Leek en Boerakker ligt de zgn. Carolieweg. Dit is een heel stoer slingerweggetje, maar je moet er niet de bocht uitvliegen. Marcel reed voorop, Carla als 2e en Yvonne achteraan. Carla kende deze weg niet. Op een bepaald moment lette ze niet goed op en zag op het laatste moment dat Marcel af ging slaan. Daar schrok ze ernstig van en stampte en kneep toen in de remmen. Als je geen fiets met ABS hebt, gaat de zooi blokkeren en dat was nu dus ook het geval. Waarschijnlijk heeft ze nog geprobeerd om de bocht in te gaan, maar als alles blokkeert is de kans van slagen op zo’n moment heel erg klein. Ze ging dus onderuit 😐

Op zich was er niet zoveel aan de hand geweest, als er niet zo’n rotterige driehoekige steen in de berm had gestaan. Natuurlijk raak je iets als je van je motor aflazert en er staat iets op een onbehoorlijke plek. Het noodlot slaat dan toch altijd toe.. Enniewee, ze gleed (waarschijnlijk) over de weg op die steen af. Ze is toen met d’r buik over die steen heen gerost. Yvonne was er snel bij om te informeren hoe het ervoor stond. Carla had erg last van de pols en de buik. Een tijdje daarna kreeg ze ook last van de rechterschouder.

Gelukkig waren er mensen die daar wonen die het zagen gebeuren. Ze hebben heel snel 112 gebeld en binnen 10 minuten was de politie al ter plaatse. Omdat ze met motor ongelukken altijd erg voorzichtig zijn, hebben ze ook direct een trauma helicopter besteld. Ook die was snel ter plaatse. Het heli personeel (ik dacht dat het er 4 waren) heeft zich toen over haar ontfermd totdat de ambulance kwam. Het duurde btw. wel langer dan 20 minuten voordat die er was. Toen die aan kwam, hebben ze haar in de ambulance geladen. Ik was inmiddels ook gearriveerd en ik mocht dan ook meteen mee naar het ziekenhuis. Ze werd naar het academisch ziekenhuis in Groningen (het UMCG) gebracht.

Hier mocht ik niet mee de spoedkamer in, vanwege de handelingen die ze moesten verrichten. Er werden allerhande echo’s, scans en foto’s gemaakt. De uiteindelijke schade is: een scheur in de lever, de rechter nier gekneusd, rechterschouder zwaar gekneusd en een gebroken linker pols. Doordat ze die scheurtjes heeft, ligt ze nu op een ‘recovery kamer’. Dit is een of andere kamer waar net geopereerden moeten liggen. Doordat de IC vol was, moest ze daarheen.. Er wordt nu continu gekeken of de toestand minder stabiel wordt. Tot nu toe wordt het alleen maar beter, dus ik heb goede hoop dat ze er op redelijk korte termijn weer uit mag.

Hoe het met de pols gaat is nog niet helemaal bekend. Mogelijk moet ze hieraan geopereerd worden om een en ander weer recht te zetten, als dat al niet het geval is. Dit gaat men morgen bekijken.

Ik hoop van harte dat ze er deze week nog uit komt. Vooral ook omdat ze eigenlijk met spoed naar school moet om het laatste schoolwerk nog af te maken. Als dat niet gebeurt, is de kans aanwezig dat ze het jaar niet haalt en daarom nog een half jaar moet 😐

Oh ja, hiero kun je nog wat plaatjes vinden van hoe het rosje er nu uit ziet.

Morgen weet ik meer. Het is nu laat en ik ben nogal stuk van de spanning en zo dus het is tijd om te knorren 😉

o/~

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.