1e paasdag

Vandaag is het eerste paasdag. We zijn bij m’n schoonouders in IJlst. Best wel een leuke dag gehad. Vanmiddag hebben we met z’n allen getoerd op de motor. We waren met 5 motoren en 6 personen. Johann z’n vriendin (Emma) zat bij m’n schoonpa achterop.

We hebben de zgn. 222 bochten route gereden. Deze leidde ons door allerhande kleine Friese dorpjes. Uiteraard waren er de nodige (222) bochten ๐Ÿ™‚

In een of ander klein dorpje heeft een aardige mevrouw een foto van ons gemaakt met mijn fototoestel, terwijl we aan het pauzeren waren. Dit was de foto:

verzameling stoere motor figuren

In Harlingen hebben we wederom ff gepauseerd en cola met ijs genuttigd. Al het volk was tamelijk uitgeteld, dus hebben ze besloten om niet verder te gaan en over de snelweg terug te reizen naar IJlst. Ik vond het echter nog lang niet tijd om te stoppen, dus ik besloot om de Havenstedenroute te rijden, welke ook door Harlingen gaat.

Na de pauze kwam ik deze route op het spoor, net nadat we waren vertrokken. Ik stopte dus en de rest reed door. Het makkelijke van zulke routes is dat je gewoon de ANWB routeborden moet volgen en verder nergens op hoeft te letten ๐Ÿ™‚

Helaas was ik na een paar borden de route al kwijt. Waarschijnlijk ontbrak er een bord, of heb ik 1 over het hoofd gezien. Ik wist nog ongeveer hoe de route die we al gereden hadden in elkaar stak, dus ik heb die een eind overnieuw gedaan. Onderweg had ik al gezien dat er nog een ANWB route was. Dit was de Terpelรขn route. Ergens (ik dacht in de buurt van Ried) vond ik deze route en heb daar een stuk van gereden. Deze leidt door oa. Stiens, Ried, Berlikum, Holwerd en Dokkum. Op zich was dat ook wel leuk, maar doordat ik m’n niergordel niet om had, ging ik nogal snel stuk.

Na Dokkum ben ik naar Leeuwarden gereden over een of andere provinciale weg (bah) om vervolgens over Sneek terug naar IJlst te knorren.

In IJlst aangekomen was iedereen aan het bomen zagen. Mijn schoonouders hebben een stukje grond erbij gekocht waar bomen op stonden die niet gewenst waren. Helaas was ik zelf te stuk om mee te helpen, anders was ik wel van de partij geweest.

Nu zit ik hier te tiepen en gekibbel aan te horen over het Nationale Verkeersexamen. Ik vind dat zelf niet zo boeiend, dus ik zit wat te netten. Dat bevalt me veel beter dan het gestrijd aan te horen van de hele familie ๐Ÿ™‚
Dit is het weer voor vandaag.

o/~ ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.