Archive for January, 2007

Nieuws

Wednesday, January 31st, 2007

Dat werk is dus 4 keer niks. Ik moest daar een beetje huishouding doen en me niet met de kinderen bemoeien. Nou ik heb geen 4 jaar gestudeerd om wc’s te schrobben. Ik moest daar eerst de was opvouwen, toen de wc’s doen, daarna eten koken en daarna afwassen.
Nou geweldig. Het deed mij veels te veel pijn. Ik heb het wel afgemaakt, maar ik heb vanochtend gebeld met Start dat ik niet kom. (En ook uitgelegd) Nou ja. Prima. Het is nu een dag later en hij doet me nog pijn. k*tzooi. Ik blijf nu nog wel een nachtje bij papa en mama slapen, want het is best gezellig πŸ™‚ Johan komt nu morgen eten en dan neemt ie me mee naar huis. Ik mis em ook best wel πŸ˜‰

Mijn motor is niet verkocht. Die eikel vond dat er te veel kilometers opstonden. Nou dan had ie net zo goed niet hoeven te komen, want het stond gewoon op internet hoeveel ie had gelopen. Sneu voor Johann, die had er zo hard aan gewerkt.

Ik heb ook eindelijk een datum voor mijn pols! 27 februari. Dan zal het eindelijk gebeuren. Ik hoop zo dat het helpen zal..

Zaterdag gaan we Marcel en Yvonne verhuizen. Ze gaan met de familie zelf huizen bouwen. Waarvan hun er in 1 zullen trekken. Ik hoop van harte dat alles goed zal gaan..

Verder geen nieuws.. Oh ja, voor die boekenkast hebben we voorlopig geen tijd voor om te halen. En een keer door de week is ook een gevlieg van niks, dus dat wordt dan misschien wel pas over 2 weken….

Toedels!!

The Gathering

Monday, January 29th, 2007

Waauw, wat zijn die toch goed.

Ik had kaarten gewonnen via een muziek-mailinglist. Het was gister (zondag) in Iduna, Drachten.
Aanvang 20.00. Eerst was er een andere band, maar dat was vreselijk (vond ik).
Maar the Gathering speelde weer heerlijk. Goh, wat zijn die toch goed πŸ™‚

Die middag waren we in IJlst om mijn motor te slijten, dat is nog niet helemaal gelukt.. Hij belt nog terug.
Johann (broertje) heeft mn motor nog flink gepoetst en bij geverd πŸ˜€ Hij was weer als nieuw πŸ™‚
We hebben ook nog even gereden met ons vieren (papa, Johann, Johan en ik. Mama bleef thuis) Ik op Johann’s XT want ik durf niet meer op mijn eigen. Dus papa ging op een van z’n Guzzie’s en Johan op mijnes en Johann op z’n Kawa.
Papa en ik hebben samen gereden en Johann en Johan hebben samen getoerd.
Ik vond het dood eng en scheet wel 15 kleuren. Elke bocht deed ik maar met 30 kmpu. Ik vond er niks aan. Plus het feit dat mijn pols ook erg pijn deed omdat de XT de koppel een eind naar achter heeft zitten en ik moest dus mijn pols veel bewegen.

Zaterdags hebben we de ramengelapt zodat we weer naar buiten kunnen kijken πŸ˜‰ Daarna zijn we bij heit en mem geweest (Johan’s ouders)
En ‘s avonds kwamen Marcel, Kees en Yvonne bij ons. (ja, pokeren) Het was 03.00 toen ze weg gingen.
Ik heb deze week werk voor een week in sneek. (15.00 tot 19.00) en ga slapen bij papa en moos omdat de bustijden veel te lang duren. Ik ben minstens anderhalf uur onderweg met de bus voor iets wat je met de auto of motor in een half uur doet..
magoe, Zo werkt het ook wel. Alleen een week zonder Johan slapen.. πŸ™
Verder geen nieuws πŸ™‚

Tv meubel!

Friday, January 26th, 2007

Het was zover.
De tv meubel is er. Nu nog de boekenkast. We halen een die in de zelfde soort valt van het meubel. Maar het paste niet in de auto (ding is 2 meter lang) en hebben we dus eerst de bus van Johan’s broers nodig.

Hier een plaatje!

Hij is lekker groot en lekker ruim.

Kees en Marcel kwamen ook langs, want Marcel moest ff het poortje opmeten, want dan kan ie er een lijst omheen vloeken.
Hij had ook maar zijn pokerset meegenomen πŸ™‚ Kees deed het voor het eerst. Maar Marcel won.
Ik ga de keet ff opruimen.
Zondag gaan we naar Johann toe om aan de motor te sleutelen. (Mijnes) en dan kunnen we em verkopen.
Tot snel!

Sneeeeeeuw!

Wednesday, January 24th, 2007

Ja! Ja! Ja! We hebben toch sneeuw!

Het al wel 24 januari, maar de eerste sneeuw is gevallen en gebleven!
Dit is de weersvoorspelling:

  DO VR ZA ZO MA
 
Zonkans 60% 20% 30% 20% 20%
Neerslag 20%
0 mm
70%
3 mm
50%
2 mm
70%
5 mm
50%
2 mm
Min/max -4/1Β°C -8/3Β°C 2/5Β°C 2/8Β°C 6/8Β°C
Wind NO 3 ZW 4 NW 4 W 5 NW 4

Nou, we krijgen dus maar een paar dagen raar weer, want als je goed kijkt, dan zie je dat het maandag alweer 8 graden kan worden. Maar zo erg vind ik het ook niet dat het geen -20 word. Dat is me veels te koud.

Verder:

  • Mijn motor staat op marktplaats, want ik kan er toch niet meer op rijden.
  • De klok die we van Aafke en Johannes hebben gekregen (ze hebben een andere gekocht en deze mochten wij dus wel in bruikleen) hangt eindelijk! Dit ff wennen, dat gedingdong. maar hij staat prima!
  • De poezzies vermaken zich prima nog. We hebben de beste poezzies van de wereld!
  • Zaterdag gaan we naar de Ikea en dan zullen we ff een tvmeubel kopen en voor mij eindelijk een boekenkast.

Verder geen special nieuws.

Pols

Tuesday, January 23rd, 2007

Ik word er schijtziek van.

Ik moet dus 2 a 3 maanden (vanaf december) wachten voor ik aan mijn pols geholpen wordt (kijkoperatie waar ze gaan schoonmaken en vijlen) Maar mijn pols doet steeds zo’n pijn en das niet tof, want dan doet zelfs tiepen zeer. En dat is toch wel iets wat ik de hele dag doe…
Irritant gedoe. Bah.

Pokeren.

Friday, January 19th, 2007

Johann (Broertje) en Emma (vriendin van) zijn net geweest.

We hebben gepokerd. Bij gebrek aan fishes, (geld doen we niet) hebben we prikkers gebruikt.

Fishes
Dat zo’n spel ineens zo’n rage is geworden he.. Zeer apart.
Op deze site: -> Uitleg poker <- staat de uitleg. Misschien kan iemand er nog wat van leren.

Pokertafel
Veel plezier.

Storm in Nederland!

Friday, January 19th, 2007

Zozeg! Dat was ff lekker πŸ˜€

Hier in Friesland vond ik het nog wel mee vallen, in Haarlem was het ongetwijfelt veel stoerder geweest πŸ™‚
Johan zou naar Duitsland voor $werk overleg met $klant, maar die was nog geen minuut weg, of hij was er al weer. De dakpannen vlogen in Almere in het rond, dus mocht ie wel thuis blijven. (Goh, wat jammer! πŸ˜‰ )
Toen kwamen we er achter dat het stoomgemaal in Lemmer aanstond,Β  http://www.woudagemaal.nl en dat wilden we wel eens zien. Dus johan vrijnemen en wij de auto in. Vet stoer πŸ˜€ Het is maar 20 minuten rijden, dus we waren er zo, harder dan 120 konden we niet, want we gingen best wel van links naar rechts. Machtig.
Om 15.55 waren we er, dus konden we nog mooi voor de laatste rondleiding van de dag. die was om 16.00. We waren er als enige nog, dus hadden we een prive rondleiding. Het was er wel gaaf om te zien πŸ™‚ Voor meer info moet je maar ff op de site kijken van hun.

Toen we om half 5 dr weer uit waren, hebben we met mama gebeld (mijn mama) en toen hebben we maar besloten om bij hun in IJlst te eten, dat lag toch op de route (15 min.) Dus wij daar heen, machtig mooi weer en de zon πŸ™‚
Daar viel het ook wel mee. We hebben eigenlijk helemaal geen rare dingen gezien. Dus daar gegeten (patat met frikandellen en kroketten) en toen om half 8 naar huis gegaan. We hadden wind mee, dus konden makkelijk 140 rijden. Nergens geen schade gezien, oh ja, toch wel, bij Joure hing zo’n plaatswijs bord (drachten 15 km) een beetje heel erg scheef.
Toen we thuis waren stak de storm weer op en gierde de wind om ons huis πŸ™‚

Maar toen we ‘s avonds in bed lagen was er al weer niks te merken..

De poezzies vonden het maar niks, die storm. Het waaide ze veels te hard en die regen kletterde ook wel heeeel hard neer.
Nu zijn ze al weer volop buiten en zijn ze weer aan het ravotten.

Nou, geen nieuws verder πŸ™‚

Xus!

Geslaaaaaagd!

Wednesday, January 17th, 2007

Gister was het dan eindelijk zover. Ik mocht mijn diploma ophalen!
(Sociaal Pedagogisch Werker Niveau 4)

Omdat ik het dus vorig jaar niet redde omdat ik in het ziekenhuis lag. Heb ik mijn school na de zomervakantie moeten inhalen. Ik heb dus in de tijd van oktober tot december 5 vakken moeten inhalen (Scriptie, Project, Mondeling Engels, ‘Oudergesprek’ en nog 1, maar die vergeet ik steeds.) Op 21 december heb ik het laatste ingeleverd en daar mee was ik dus klaar! Dan krijg je nog het gedoe met de IBGroep, want als je dan voor 31 dec. klaar bent, dan krijg je 7/12e schoolgeld terug. de eerst volgende kans is dan weer 31 maart en dan is het nog maar 4/12e. Dus dat was natuurlijk nog spannend omdat de achterlijke kerstvakantie er bij zit. Dus ze konden het niet meer redden bla bla bla, Diploma kon ik volgend jaar wel ophalen. Ik natuurlijk in de stress. Volgend jaar.. dat is januari.. dat kan dat dus helemaal niet!
Ik de IBGroep bellen, ‘geen probleem, kan met terug werkende kracht, zolang de goede datum er maar op staat’ Oh, nou. Dat zal dan wel, want ik heb het op de 21e ingeleverd.
En dus gister de boel opgehaald. Met een datum van 21 december 2006!
Esther, mijn schoolbegeleider heeft vet veel voor me gedaan. Vanaf de tijd dat ik in het ziekenhuis lag, tot gister. Ze is geweldig!

Verder: Ben me suf aan het lezen in de boeken van kluun; Er komt een vrouw bij de dokter en De weduwenaar. Sjonge, wat kan die man schrijven. Ik zit te janken en te lachten tegelijk. Daarbij komt dan weer het logische feit dat ik een boekenkast moet. Bij de Ikea hebben ze hele simpele en grote en goedkope. Ik lees veel. Ik heb van mij zelf wel 30 boeken, (Ja, Sommige hebben meer, ik vind voor iemand van 22, 30 best veel) En dan heeft Johan nog een paar Stephen King boeken, nou, die liggen echt door het hele huis omdat Johan maar niet aan een boekenkast wil. Bah.

Ik haal dr binnenkort zelf wel 1.

*Edit; het is nu 5 uur later en ik heb het boek uit. Ik had em net gister nieuw gekocht. Ik heb dus nu geen boeken meer……

Nieuwjaar.

Friday, January 5th, 2007

Nieuw jaar, Nieuwe kansen, nieuwe wensen.

Binnen 2 maanden krijg ik een kijk-operatie in mijn pols. Dan zullen ze troep en on-effenheden weghalen zodat ik hem weer beter kan bewegen. En voor de zekerheid snijden ze ook maar gelijk een zenuw door. Zodat ik geen pijn meer kan krijgen. Erg leuk en aardig, maar betekent wel dat ik door de β€˜geen pijn’ ik mijn pols meer ga bewegen en dan dus dat meer belast. En dat is ook weer niet goed. Want dan gaat mijn pols verder inslijten doordat er een stuk uitmist door het ongeluk. En hierdoor gaat ie dus stuk zonder pijn te doen en moeten ze doktoren mijn pols dan helemaal vast zetten zodat ik een robot arm krijg.. roteren wil dan nog wel, maar buigen niet. Erg klote dus.
Maar voorlopig is dit nog niet zover en gaan we eerst dit es aanzien. Misschien valt het over een paarjaar allemaal wel hartstikke mee.
Verder, Iedereen gelukkig nieuwjaar!
Kerst hebben we met mijn familie bij Johan en mij in Drachten gevierd. Dat was erg tof. Voor dit jaar wil Marit (zus) het bij haar thuis doen (Den Haag) Maar misschien loopt het nog wel anders. Op oudjaarsdag hebben we ( Al hebben Johan en ik niet meegeschoten, Ik vind het eng en Johan had geen zin) In een weiland In Haulerwijk carbit geschoten. Even een liedje:

Carbit sjitte
Carbit sjitte
Deksel in e loft

Carbit sjitte
Carbit sjitte
As e bus mar net ontploft.

Nou, dit hoef ik niet te vertalen he πŸ™‚

Normaal is er alleen bier om te drinken, maar dit jaar hadden bepaalde personen zelfs aan koffie en β€˜gebak’ (tulband) gedacht!
plus het feit dat het lekker weer was, het waaide alleen wat (hard), was het erg gezellig en hadden we veel bekijks. Er stonden 9 bussen te knallen. Johan heeft nog even geraced op een crossmotor en reed daar bij zijn broekspijpen nat.
Toen Johan en ik er genoeg van hadden zijn we naar zijn ouders gegeaan om oliebollen te eten.
Daarna snel naar huis om Johan van schone kleren te voorzien en ik heb toen gelijk ook maar ff wat leuks aangedaan. Toen weer naar Haulerwijk omdaar het nieuwe jaar in te gaan. Met de oudejaarsloterij wel 5 euro gewonnen. (We hadden 2 halve en 1 heel lot. 1 keer raden waar we de 5 euro mee hadden gewonnen… Een paar jaar geleden hadden we iets van 350 euro!)
Om 01.00 zijn we het dorp ingegaan om daar verder te feesten en te gezellig doen.
Om half 4 hadden we er genoeg van en zijn we naar huis gegaan, daar nog ff bij de poezzies gezeten want die waren alleen thuis met het geknal. Ze waren wat extra knuffelig, maar ik denk niet dat ze veel last hebben gehad. (We hebben bikkels )
We lagen rond half 5 in bed. Ik sliep pas om half 6.

Nou, ik heb het wel weer gehad. tot ooit πŸ™‚

XxX Carla

Met Johan’s knie gaat het wel weer goed.