Archive for April, 2006

Klussen stinkt

Wednesday, April 26th, 2006

Maandag jl. hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis in Drachten. Allemaal leuk en aardig zo’n nieuw huis, maar wat is het toch klote werk om het fatsoenlijk te krijgen. Maar goed dat we maandag meteen begonnen zijn om een en ander op te lappen. Er moet vooral veel worden geverfd, maar voor de rest ziet het er allemaal wel redelijk ok uit.

De vorige bewoners waren nogal artistiek en semi-klussering. We komen daarom soms nogal twijfelachtige dingen tegen. Een goed voorbeeld is de plaats in de buurt van de keuken waar voorheen een (ronde) klok hing. Daar omheen was een cirkel geverfd. Het idee is op zich niet verkeerd, maar wie hangt zich er nou aan op om daar permanent een klok te hebben hangen πŸ˜•

Ik ben hier nog tot morgen bezig met verfen en zo, en vrijdag ga ik weer terug naar Haarlem om samen met Carla de laatste dingen voor te bereiden voor de verhuizing op zaterdag. Gelukkig hoeven we niet alles zelf te doen, anders zou het misschien wel een halve dag duren voordat alles ingeladen zou zijn. En dan te bedenken dat het op dezelfde dag ook nog uitgeladen moet worden. Er komen 2 broers (Marcel en Jorrin), 3 schoonzussen (Marit, Yvonne en Annesietske) en 1 zwager helpen met de verhuizing πŸ™‚

Met een beetje doorwerken moet alles voor 12 uur ingeladen kunnen zijn als we om 9:00 beginnen.

Al dat geklus is slopend, dus ik ga maar weer es knorren.
Tabee πŸ™‚

o/~

Upgrading a Cisco 7960G

Wednesday, April 19th, 2006

Recently we bought a “new” set of 7960G Cisco IP phones. They are refurbished and apparently they are provided with callmanager firmware by default. We don’t want the CM stuff, as we’re using SIP everywhere. At first I couldn’t get a phone to dig a SIP firmware, which I had lying around. To upgrade a phone, take the following steps:

  1. Copy the image files to your TFTP directory.
  2. Create a SIPDefault.cnf file with the line: image_version: “P0S3-07-3-00”
  3. Create a SIP.cnf file with the same line.
  4. Create an OS79XX.TXT file with the line: P003-07-3-00
  5. Boot the phone.

Now you should be done. It’ll start upgrading after it boots and boot right into the SIP image afterwards. Be aware that this only works when you have the right image files in place. Also, it appears that you can’t upgrade phones which don’t have UAL/AL firmware installed. I haven’t verified it, but I read it on some forum somewhere.

When things don’t work, try to run a tcpdump -pni eth0 ‘udp port 69’ to see what files it’s looking for.

When you get stuck, pass me a note and maybe I can help out a bit.

Cheers πŸ™‚

Verhuizing

Tuesday, April 18th, 2006

Volgende week zaterdag (29 april) gaan we verhuizen. We hadden al enige zooi ingepakt een maand of wat geleden en nu zijn we begonnen om het karwei af te maken. Inmiddels hebben we 13 dozen ingepakt en er moet nog meer bij 😐

Het berghokkie in de hal is leeg, het bureau is nagenoeg leeg, het halkastje is leeg. Het berghokje beneden moet nog, de slaapkamer, de keuken en nog wat andere kleine dingetjes. Als het goed is krijgen we dat van de week wel af..

Waar ik het meeste tegenop zie is het verhuizen van de 3zits bank. Die past nl. niet in de lift en moet daarom 10 verdiepingen door het trappenhuis naar beneden worden gesleept. Toen ie kwam, hebben de brengers van die toko er ook een uurtje werk mee gehad om em boven te krijgen. Gelukkig kan ik wat vrienden/kennisen en/of familie charteren, zodat we er niet alleen voor staan.

Voor de verhuizing heeft Victor (onze zwager) een vrachtwagen geregeld. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Genoeg ruimte om in 1x de hele zooi te verhuizen.
Volgende week ben ik niet meer thuis, dus dit is waarschijnlijk de laatste week van m’n leven dat ik in Haarlem woon. Momenteel vind ik dat een beetje onvoorstelbaar, maar over een half jaar zal het wel de normaalste zaak van de wereld zijn denk ik dan. Het zal wel ff een omslag zijn om elke dag 240 km. te rijden ipv. de 120 die ik nu doe. Qua tijd maakt het niet veel uit, maar qua slijtage aan m’n heilige koe vast wel.

Ok dan, tijd om nog een beetje te relaxen en te ronken.

o/~ πŸ™‚

1e paasdag

Sunday, April 16th, 2006

Vandaag is het eerste paasdag. We zijn bij m’n schoonouders in IJlst. Best wel een leuke dag gehad. Vanmiddag hebben we met z’n allen getoerd op de motor. We waren met 5 motoren en 6 personen. Johann z’n vriendin (Emma) zat bij m’n schoonpa achterop.

We hebben de zgn. 222 bochten route gereden. Deze leidde ons door allerhande kleine Friese dorpjes. Uiteraard waren er de nodige (222) bochten πŸ™‚

In een of ander klein dorpje heeft een aardige mevrouw een foto van ons gemaakt met mijn fototoestel, terwijl we aan het pauzeren waren. Dit was de foto:

verzameling stoere motor figuren

In Harlingen hebben we wederom ff gepauseerd en cola met ijs genuttigd. Al het volk was tamelijk uitgeteld, dus hebben ze besloten om niet verder te gaan en over de snelweg terug te reizen naar IJlst. Ik vond het echter nog lang niet tijd om te stoppen, dus ik besloot om de Havenstedenroute te rijden, welke ook door Harlingen gaat.

Na de pauze kwam ik deze route op het spoor, net nadat we waren vertrokken. Ik stopte dus en de rest reed door. Het makkelijke van zulke routes is dat je gewoon de ANWB routeborden moet volgen en verder nergens op hoeft te letten πŸ™‚

Helaas was ik na een paar borden de route al kwijt. Waarschijnlijk ontbrak er een bord, of heb ik 1 over het hoofd gezien. Ik wist nog ongeveer hoe de route die we al gereden hadden in elkaar stak, dus ik heb die een eind overnieuw gedaan. Onderweg had ik al gezien dat er nog een ANWB route was. Dit was de TerpelΓ’n route. Ergens (ik dacht in de buurt van Ried) vond ik deze route en heb daar een stuk van gereden. Deze leidt door oa. Stiens, Ried, Berlikum, Holwerd en Dokkum. Op zich was dat ook wel leuk, maar doordat ik m’n niergordel niet om had, ging ik nogal snel stuk.

Na Dokkum ben ik naar Leeuwarden gereden over een of andere provinciale weg (bah) om vervolgens over Sneek terug naar IJlst te knorren.

In IJlst aangekomen was iedereen aan het bomen zagen. Mijn schoonouders hebben een stukje grond erbij gekocht waar bomen op stonden die niet gewenst waren. Helaas was ik zelf te stuk om mee te helpen, anders was ik wel van de partij geweest.

Nu zit ik hier te tiepen en gekibbel aan te horen over het Nationale Verkeersexamen. Ik vind dat zelf niet zo boeiend, dus ik zit wat te netten. Dat bevalt me veel beter dan het gestrijd aan te horen van de hele familie πŸ™‚
Dit is het weer voor vandaag.

o/~ πŸ™‚

Configuring traffic shaping on extreme

Tuesday, April 11th, 2006

We have a somewhat overloaded NRP on our DSL network. Apparently there are a bunch of users on there who do lots of newsleeching. Although it isn’t a very nice solution, the decision was made to do some traffic shaping on port 119. I did it before, when some link was overloaded, but to memorize how I did it I’m just going to put it here πŸ™‚

Take the following steps:

  • Log into the extreme
  • Configure an empty qosprofile: config qosprofile qp2 minbw 0% maxbw 30%
  • Create an accesslist: create access-list aclname tcp destination ip-port any source any ip-port 119 permit qosprofile qp2 ports any precedence 100

That’s all πŸ™‚

You can see the effect right away with: show access-list aclname.

Bye now.

o/~

Weblog geinstalleerd :)

Monday, April 10th, 2006

Soms kun je een nuttige bijdrage leveren op internet, door bijvoorbeeld een weblog te beginnen. In het dagelijkse leven loop ik (op het werk) wel es tegen dingen aan, waarvan ik zo 123 niet een kant en klare oplossing kan vinden op internet. Om te voorkomen dat ik de gevonden oplossingen vergeet, ben ik van plan om ze in mijn weblog te dumpen. Dit hou ik dan allemaal in het engels, omdat het grootste gedeelte van internet toch geen nederlands leest (poor bastards). Verder kan het voor mijn naasten wel leuk zijn om mijn online “dagboek” eens door te graven.

Kortom, het hele weblog idee een beetje samengevat πŸ˜‰

Ongetwijfeld zullen er heel binnenkort meer kleine verhaaltjes verschijnen.

Oh ja, kijk ook eens op mijn online fotoboek πŸ™‚

Voor nu, tabee! πŸ™‚ o/~

Weblog installed

Monday, April 10th, 2006

Welcome to my very own weblog πŸ˜‰ I reckon you’ll not often find any useful information here. My intention is to use it to store stuff in, which will be probably be forgotten (by me) at some point, and come in handy at the point where I’ve already forgotten it. Still get it? πŸ˜‰

Good, have fun and take care.

Gehaald! :)

Wednesday, April 5th, 2006

Geslaagd is ze dus πŸ™‚ Om 13:00 moest ze afrijden en om 14:00 was het gebeurd. De examinator was niet helemaal tevreden, maar dat mag de pret niet drukken. Nu kunnen we eindelijk samen toeren, zonder dat ze last heeft van mijn capriolen >:)

Vrijdag knopen we ff een nieuwe ketting onder de CB500 en hopelijk kunnen we dan zaterdag knorren. Nu maar hopen dat het weer een beetje mee zit, anders wordt het natuurlijk minder leuk.

Dat was het weer ff voor nu.

o/~

Motor poetsen

Tuesday, April 4th, 2006

De staat van het ding was echt verschrikkelijk. Overal pekel-aanslag en viezigheid. Als ik vantevoren had geweten dat pekel zo destructief zou zijn voor bepaalde onderdelen (zoals de voorkant van het blok), had ik zeker wel preventieve maatregelen getroffen. Het is zelfs zo erg geworden dat het door de verf heen heeft “gebeten”. Maar als het eenmaal weer enigszins klaar is, is het ook wel weer mooi dat ie schoon is. Het geeft dus wel voldoening.

Het rottige bij mijn ros zijn de aluminium velgen. Die worden het viest van allemaal en zijn ook het minst schoon te krijgen. Om ze helemaal schoon te maken, moeten ze eigenlijk uit worden geschroefd en zonder remschijven met Belgom Alu (oid) worden gepoetst. Als je de wielen erin laat zitten, is het moeilijk om erbij te komen. Vooral in de naaf en de spaken achter de remschijven is het moeilijk schoon te krijgen. Zeg maar gerust onmogelijk πŸ˜‰

Wanneer we verhuisd zijn, zal ik wel es wat meer moeite doen om het ros in topvorm te krijgen πŸ™‚

Morgen heeft de vrouw weer motor-examen. Ik hoop van harte dat ze het deze keer wel haalt. 3x is scheepsrecht zegt men, en morgen zal uitwijzen of dat het geval is. Morgen meer nieuws πŸ™‚

o/~

dreaderd dserver.hosts priority

Tuesday, April 4th, 2006

We’ve had some problems with articles missing on our news platform. Today we actually found the problem and solved it. We had our spooler servers on the reader boxen configured with the same priority. We ran some tests on it to check when the reader found an article to be missing. At that point we could only see that it occurred at random times. Then we changed the priority from the same per spooler to incremental. So it sorta looks like this:

  • spooler1 s1Rp119 cache=off
  • spooler2 s2Rp119 cache=off

This actually worked. Although we don’t know yet why this is the case, we’re glad enough as it is it does. When I have some spare time left, I’ll dig into the dreaderd source to find out how this can be caused. The weird thing is that dreaderd doesn’t really give any notification as of why it is missing articles, unfortunately.

Oh well, enough other problems to take care off πŸ™‚

o/~