Archive for the ‘Vlinder’ Category

Mei

Monday, May 7th, 2007

En toen was het alweer mei..

Het gaat allemaal maar verekte snel. Te snel.
Over goed een week ben ik jarig, dan word ik 23.. Ik ga het niet extreem vieren, Alleen voor familie en vrienden die ik niet vaak zie. Papa en mama komen niet, want die zijn weer es op vakantie. Dus doen we dat met moederdag samen.

We hebben gordijnen in huis. Ben er er blij mee. Nu voor nog. Maar dat vind Johan totaal niet belangrijk. Er hangen nu vreselijke rare dingen met hele rare kleuren. Precies in de stijl wat het hier allemaal was. Het zou nu alleen nog bij de blauwe keuken passen, want alles is verder bruin met creme. (De gordijnen zijn blauw, rood, geel groen en oranje. Trust me, het ziet er niet uit.) We zijn ook de kozijnen aan het verven. Dat schiet uiteraard niet op maar er is al 1 in de goeie kleur. En nu het regent wordt het natuulijk ook weer niks.

Binnenkort krijg ik een echte serieuze kunstof brace. Hij is al opgemeten en gepast. Nu moet ie alleen nog even af worden gemaakt. Ik hoop dat het wat is, die waardeloze dingen die ik nu heb stellen niks voor. Heb laatst een nieuwe laten maken in het ziekenhuisl. Het zit voor geen meter. Heb maar niet geklaagd omdat ik die van kunstof zou krijgen. Had een tijdje totaal geen pijn gehad. Maar dat begint nu toch wel weer te komen. Irri hoor..

Ik heb sinds een aantal weken weer contact met mijn beste vriendin van de middelbare! Renata!
Echt leuk joh! Ze heeft een zoontje van anderhalf en woont samen met haar vriend in Sneek. We zien elkaar nu elke week πŸ™‚ Morgen gaan we naar de IKEA want daar is ze nog nooit geweest! We verloren contact omdat ik naar Haarlem verhuisde. Maar nu ik in Drachten woon gaat dit nooit meer kapot!

Met Johan gaat het goed. Die heeft vorige week de hele week thuis gewerkt en dat beviel em best. Normaal staat er elke 10 minuten wel iemand tegen em aan te zeuren of ie iets wil fiksen of gewoon dom praat. Johan is geen prater dus ik snap dat ook gewoon niet. Maarja. Nu issie heerlijk uitgerust en zit ie nu weer op kantoor. Misschien dat dit 1 keer in de 2 maanden kan doen.
Hij heeft een telefoon op zn kantoor dus de zaak kan em gewoon intern bellen. En hij heeft ook nog zn mobiel en zn IRC, dus bereikbaar is hij echt wel πŸ˜€ Alleen niet voor domme vragen en gezwam πŸ˜€

Verder gaat alles goed met ons. Nog steeds gelukkig en de poezies zijn ook nog lief πŸ˜‰

Xus, Carla

Niets

Tuesday, April 3rd, 2007

De hele kijkoperatie heeft niks geholpen. De zenuw die is doorgesneden voel ik nog. En als dat toch echt onmogelijk blijkt te zijn dan is er iets anders, want het doet nog steeds zeer. Het litteken doet ook zeer en er zit een dikke bult onder die niet slinkt en weggaat. Het motorrijden kan ik denk ik wel wel opgeven. Al wil ik dat aan de andere kant ook niet. Maar ik weet wel dat het zo niet gaat. Alle bewegingen die ik maak doen zeer. Mits ik heel voorzichtig aan iemand laat zien hoe kut het wel niet is, moet ik ook geen millimeter overstrekken, want dan doet het weer pijn. Ik heb eigenlijk 75% van de dag pijn. En de 25% is alleen maar zo als ik hem totaal niet beweeg en op dat moment geen pijn heb. De pijn bij mij kan ook gewoon komen zonder dat ik iets doe. Zeer vervelend.

Verder gaat het prima met ons. Johan toert nog vaak (met en zonder mij) en de katten doen het ook prima. De zomer komt er aan dus slapen ze nog al veel.
Ik zit nog steeds alle dagen thuis en zoek naar geschikte vacatures die ik niet vinden kan. Ze zoeken veel mensen voor in de gehandicapten zorg en dat doe ik niet..

Papa en mama hebben dus een stuk grond bij gekocht (vorig jaar al) en zijn daar flink mee aan het klussen. Alle bomen zijn weggehaald en is nu bestraat. Mama heeft al een tuintje en nu moeten alleen de 4 carports er nog komen voor de auto en de motoren. De schuur daarachter wordt verstevigd want dat ding staat er al sinds 1933 oid. Het is een botenhuis geweest en is nu in zwaarvervallen staat. Maar dat ding blijft maar overeind staan met al die stormen..

Marit en Victor hebben het huis in de Tollensstraat gekocht en zijn daar nu druk aan het klussen. Over een paar weken kunnen we ze verhuizen!

Verder geen nieuws onder de zon πŸ™‚

Liefs, Carla

The Gathering

Monday, January 29th, 2007

Waauw, wat zijn die toch goed.

Ik had kaarten gewonnen via een muziek-mailinglist. Het was gister (zondag) in Iduna, Drachten.
Aanvang 20.00. Eerst was er een andere band, maar dat was vreselijk (vond ik).
Maar the Gathering speelde weer heerlijk. Goh, wat zijn die toch goed πŸ™‚

Die middag waren we in IJlst om mijn motor te slijten, dat is nog niet helemaal gelukt.. Hij belt nog terug.
Johann (broertje) heeft mn motor nog flink gepoetst en bij geverd πŸ˜€ Hij was weer als nieuw πŸ™‚
We hebben ook nog even gereden met ons vieren (papa, Johann, Johan en ik. Mama bleef thuis) Ik op Johann’s XT want ik durf niet meer op mijn eigen. Dus papa ging op een van z’n Guzzie’s en Johan op mijnes en Johann op z’n Kawa.
Papa en ik hebben samen gereden en Johann en Johan hebben samen getoerd.
Ik vond het dood eng en scheet wel 15 kleuren. Elke bocht deed ik maar met 30 kmpu. Ik vond er niks aan. Plus het feit dat mijn pols ook erg pijn deed omdat de XT de koppel een eind naar achter heeft zitten en ik moest dus mijn pols veel bewegen.

Zaterdags hebben we de ramengelapt zodat we weer naar buiten kunnen kijken πŸ˜‰ Daarna zijn we bij heit en mem geweest (Johan’s ouders)
En ‘s avonds kwamen Marcel, Kees en Yvonne bij ons. (ja, pokeren) Het was 03.00 toen ze weg gingen.
Ik heb deze week werk voor een week in sneek. (15.00 tot 19.00) en ga slapen bij papa en moos omdat de bustijden veel te lang duren. Ik ben minstens anderhalf uur onderweg met de bus voor iets wat je met de auto of motor in een half uur doet..
magoe, Zo werkt het ook wel. Alleen een week zonder Johan slapen.. πŸ™
Verder geen nieuws πŸ™‚

Sneeeeeeuw!

Wednesday, January 24th, 2007

Ja! Ja! Ja! We hebben toch sneeuw!

Het al wel 24 januari, maar de eerste sneeuw is gevallen en gebleven!
Dit is de weersvoorspelling:

  DO VR ZA ZO MA
 
Zonkans 60% 20% 30% 20% 20%
Neerslag 20%
0 mm
70%
3 mm
50%
2 mm
70%
5 mm
50%
2 mm
Min/max -4/1Β°C -8/3Β°C 2/5Β°C 2/8Β°C 6/8Β°C
Wind NO 3 ZW 4 NW 4 W 5 NW 4

Nou, we krijgen dus maar een paar dagen raar weer, want als je goed kijkt, dan zie je dat het maandag alweer 8 graden kan worden. Maar zo erg vind ik het ook niet dat het geen -20 word. Dat is me veels te koud.

Verder:

  • Mijn motor staat op marktplaats, want ik kan er toch niet meer op rijden.
  • De klok die we van Aafke en Johannes hebben gekregen (ze hebben een andere gekocht en deze mochten wij dus wel in bruikleen) hangt eindelijk! Dit ff wennen, dat gedingdong. maar hij staat prima!
  • De poezzies vermaken zich prima nog. We hebben de beste poezzies van de wereld!
  • Zaterdag gaan we naar de Ikea en dan zullen we ff een tvmeubel kopen en voor mij eindelijk een boekenkast.

Verder geen special nieuws.

Pols

Tuesday, January 23rd, 2007

Ik word er schijtziek van.

Ik moet dus 2 a 3 maanden (vanaf december) wachten voor ik aan mijn pols geholpen wordt (kijkoperatie waar ze gaan schoonmaken en vijlen) Maar mijn pols doet steeds zo’n pijn en das niet tof, want dan doet zelfs tiepen zeer. En dat is toch wel iets wat ik de hele dag doe…
Irritant gedoe. Bah.

Pokeren.

Friday, January 19th, 2007

Johann (Broertje) en Emma (vriendin van) zijn net geweest.

We hebben gepokerd. Bij gebrek aan fishes, (geld doen we niet) hebben we prikkers gebruikt.

Fishes
Dat zo’n spel ineens zo’n rage is geworden he.. Zeer apart.
Op deze site: -> Uitleg poker <- staat de uitleg. Misschien kan iemand er nog wat van leren.

Pokertafel
Veel plezier.

Storm in Nederland!

Friday, January 19th, 2007

Zozeg! Dat was ff lekker πŸ˜€

Hier in Friesland vond ik het nog wel mee vallen, in Haarlem was het ongetwijfelt veel stoerder geweest πŸ™‚
Johan zou naar Duitsland voor $werk overleg met $klant, maar die was nog geen minuut weg, of hij was er al weer. De dakpannen vlogen in Almere in het rond, dus mocht ie wel thuis blijven. (Goh, wat jammer! πŸ˜‰ )
Toen kwamen we er achter dat het stoomgemaal in Lemmer aanstond,Β  http://www.woudagemaal.nl en dat wilden we wel eens zien. Dus johan vrijnemen en wij de auto in. Vet stoer πŸ˜€ Het is maar 20 minuten rijden, dus we waren er zo, harder dan 120 konden we niet, want we gingen best wel van links naar rechts. Machtig.
Om 15.55 waren we er, dus konden we nog mooi voor de laatste rondleiding van de dag. die was om 16.00. We waren er als enige nog, dus hadden we een prive rondleiding. Het was er wel gaaf om te zien πŸ™‚ Voor meer info moet je maar ff op de site kijken van hun.

Toen we om half 5 dr weer uit waren, hebben we met mama gebeld (mijn mama) en toen hebben we maar besloten om bij hun in IJlst te eten, dat lag toch op de route (15 min.) Dus wij daar heen, machtig mooi weer en de zon πŸ™‚
Daar viel het ook wel mee. We hebben eigenlijk helemaal geen rare dingen gezien. Dus daar gegeten (patat met frikandellen en kroketten) en toen om half 8 naar huis gegaan. We hadden wind mee, dus konden makkelijk 140 rijden. Nergens geen schade gezien, oh ja, toch wel, bij Joure hing zo’n plaatswijs bord (drachten 15 km) een beetje heel erg scheef.
Toen we thuis waren stak de storm weer op en gierde de wind om ons huis πŸ™‚

Maar toen we ‘s avonds in bed lagen was er al weer niks te merken..

De poezzies vonden het maar niks, die storm. Het waaide ze veels te hard en die regen kletterde ook wel heeeel hard neer.
Nu zijn ze al weer volop buiten en zijn ze weer aan het ravotten.

Nou, geen nieuws verder πŸ™‚

Xus!

Geslaaaaaagd!

Wednesday, January 17th, 2007

Gister was het dan eindelijk zover. Ik mocht mijn diploma ophalen!
(Sociaal Pedagogisch Werker Niveau 4)

Omdat ik het dus vorig jaar niet redde omdat ik in het ziekenhuis lag. Heb ik mijn school na de zomervakantie moeten inhalen. Ik heb dus in de tijd van oktober tot december 5 vakken moeten inhalen (Scriptie, Project, Mondeling Engels, ‘Oudergesprek’ en nog 1, maar die vergeet ik steeds.) Op 21 december heb ik het laatste ingeleverd en daar mee was ik dus klaar! Dan krijg je nog het gedoe met de IBGroep, want als je dan voor 31 dec. klaar bent, dan krijg je 7/12e schoolgeld terug. de eerst volgende kans is dan weer 31 maart en dan is het nog maar 4/12e. Dus dat was natuurlijk nog spannend omdat de achterlijke kerstvakantie er bij zit. Dus ze konden het niet meer redden bla bla bla, Diploma kon ik volgend jaar wel ophalen. Ik natuurlijk in de stress. Volgend jaar.. dat is januari.. dat kan dat dus helemaal niet!
Ik de IBGroep bellen, ‘geen probleem, kan met terug werkende kracht, zolang de goede datum er maar op staat’ Oh, nou. Dat zal dan wel, want ik heb het op de 21e ingeleverd.
En dus gister de boel opgehaald. Met een datum van 21 december 2006!
Esther, mijn schoolbegeleider heeft vet veel voor me gedaan. Vanaf de tijd dat ik in het ziekenhuis lag, tot gister. Ze is geweldig!

Verder: Ben me suf aan het lezen in de boeken van kluun; Er komt een vrouw bij de dokter en De weduwenaar. Sjonge, wat kan die man schrijven. Ik zit te janken en te lachten tegelijk. Daarbij komt dan weer het logische feit dat ik een boekenkast moet. Bij de Ikea hebben ze hele simpele en grote en goedkope. Ik lees veel. Ik heb van mij zelf wel 30 boeken, (Ja, Sommige hebben meer, ik vind voor iemand van 22, 30 best veel) En dan heeft Johan nog een paar Stephen King boeken, nou, die liggen echt door het hele huis omdat Johan maar niet aan een boekenkast wil. Bah.

Ik haal dr binnenkort zelf wel 1.

*Edit; het is nu 5 uur later en ik heb het boek uit. Ik had em net gister nieuw gekocht. Ik heb dus nu geen boeken meer……

Nieuwjaar.

Friday, January 5th, 2007

Nieuw jaar, Nieuwe kansen, nieuwe wensen.

Binnen 2 maanden krijg ik een kijk-operatie in mijn pols. Dan zullen ze troep en on-effenheden weghalen zodat ik hem weer beter kan bewegen. En voor de zekerheid snijden ze ook maar gelijk een zenuw door. Zodat ik geen pijn meer kan krijgen. Erg leuk en aardig, maar betekent wel dat ik door de β€˜geen pijn’ ik mijn pols meer ga bewegen en dan dus dat meer belast. En dat is ook weer niet goed. Want dan gaat mijn pols verder inslijten doordat er een stuk uitmist door het ongeluk. En hierdoor gaat ie dus stuk zonder pijn te doen en moeten ze doktoren mijn pols dan helemaal vast zetten zodat ik een robot arm krijg.. roteren wil dan nog wel, maar buigen niet. Erg klote dus.
Maar voorlopig is dit nog niet zover en gaan we eerst dit es aanzien. Misschien valt het over een paarjaar allemaal wel hartstikke mee.
Verder, Iedereen gelukkig nieuwjaar!
Kerst hebben we met mijn familie bij Johan en mij in Drachten gevierd. Dat was erg tof. Voor dit jaar wil Marit (zus) het bij haar thuis doen (Den Haag) Maar misschien loopt het nog wel anders. Op oudjaarsdag hebben we ( Al hebben Johan en ik niet meegeschoten, Ik vind het eng en Johan had geen zin) In een weiland In Haulerwijk carbit geschoten. Even een liedje:

Carbit sjitte
Carbit sjitte
Deksel in e loft

Carbit sjitte
Carbit sjitte
As e bus mar net ontploft.

Nou, dit hoef ik niet te vertalen he πŸ™‚

Normaal is er alleen bier om te drinken, maar dit jaar hadden bepaalde personen zelfs aan koffie en β€˜gebak’ (tulband) gedacht!
plus het feit dat het lekker weer was, het waaide alleen wat (hard), was het erg gezellig en hadden we veel bekijks. Er stonden 9 bussen te knallen. Johan heeft nog even geraced op een crossmotor en reed daar bij zijn broekspijpen nat.
Toen Johan en ik er genoeg van hadden zijn we naar zijn ouders gegeaan om oliebollen te eten.
Daarna snel naar huis om Johan van schone kleren te voorzien en ik heb toen gelijk ook maar ff wat leuks aangedaan. Toen weer naar Haulerwijk omdaar het nieuwe jaar in te gaan. Met de oudejaarsloterij wel 5 euro gewonnen. (We hadden 2 halve en 1 heel lot. 1 keer raden waar we de 5 euro mee hadden gewonnen… Een paar jaar geleden hadden we iets van 350 euro!)
Om 01.00 zijn we het dorp ingegaan om daar verder te feesten en te gezellig doen.
Om half 4 hadden we er genoeg van en zijn we naar huis gegaan, daar nog ff bij de poezzies gezeten want die waren alleen thuis met het geknal. Ze waren wat extra knuffelig, maar ik denk niet dat ze veel last hebben gehad. (We hebben bikkels )
We lagen rond half 5 in bed. Ik sliep pas om half 6.

Nou, ik heb het wel weer gehad. tot ooit πŸ™‚

XxX Carla

Met Johan’s knie gaat het wel weer goed.