Archive for the ‘Private (dutch)’ Category

Alleen thuis

Tuesday, February 13th, 2007

Carla is weer aan het werk, dus ik zit alleen thuis πŸ˜‰
Ik vermaak we wel redelijk. Het is wel stil, maar daar trek ik me niet zoveel van aan. Mooi een moment om de nieuwste afleveringen van Prison Break te zien, omdat ze die toch niet wil zien πŸ™‚

Ze is nu aan het werk in Tjallingahiem. Een of ander instituut voor licht verstandelijk gehandicapte figuren, waar ze tussen 15:00 en 7:30 (?) ‘s morgens op moet letten. Ze kan daar uiteraard wel ronken en dat doet ze dan ook. ‘s Nachts schijnt er toch nooit veel te gebeuren, dus dat zal nu ook wel niet het geval zijn. Ik kreeg al een sms dat het ok is, dus dat is dan weer positief πŸ™‚

Maar goed, verder ff niks te melden dus ajuus.

Verkiezingen

Tuesday, November 21st, 2006

Het is weer zover. De vierjaarlijkse tweede kamer verkiezingen staan weer voor de deur. Ik heb alleen (zoals zovelen) nog geen idee wat ik ga stemmen. Het is inmiddels ook wel wat kort dag om alle partij programma’s te gaan lezen. In grote lijnen heb ik het partijprogramma van de SP gelezen, en daar staan op zich best dingen in waar ik me in kan vinden. Maar aangezien het CDA toch gaat winnen, en een coalitie met de SP en het CDA (en ongetwijfeld een andere partij) me niet echt mogelijk lijkt, is dat misschien niet een verstandige keuze.
Misschien kan ik zometeen nog naar de lijsttrekkersdebatten kijken, als de vrouw tenminste niet naar de dinsdagavondseries gaat kijken, maar ik vrees het ergste πŸ˜‰

Klein postje dit keer, maar ik heb dan ook niet echt veel te melden πŸ™‚

o/~

We zijn er nog

Sunday, October 29th, 2006

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier geschreven heb. Geen inspiratie denk ik dan maar. Er is dan ook niet veel gebeurd. Behalve dan dat ik de vierde week nu in ga dat ik thuis zit. Drie weken geleden was ik op vrijdagmiddag op het werk. Ik boog om een stekker in het stopcontact te doen, die tamelijk laag bij de vloer zat. Ineens kreeg ik een raar gevoel in m’n knie. Een beetje alsof er iets scheurde. Het kraakte in ieder geval niet. Op dat moment kon ik in ieder geval al niet meer op die knie omhoog komen. Een dergelijk gevoel had ik ongeveer 3/4 jaar eerder al gehad, maar dat was toen minder ernstig dan nu. Na die tijd heb ik wel het idee dat die knie (de rechter is het) wat slapper was geworden, omdat ik er meestal nogal onstabiel op stond.

De dag na dat incident ging het nog wel redelijk. Ik kon er nog ondanks een beetje pijn wel redelijk op lopen en staan. ‘s Avonds echter begon ik al te merken dat de knie wat dikker werd. De dag daarna (zondag) werd ie nog dikker en kon ik er al nauwelijks meer op lopen. Op maandag was ik nog van plan om naar het werk te gaan, maar de pijn was toen te ondraaglijk om nog auto te kunnen rijden. Daarop hebben we toen dus maar besloten dat het tijd was om naar de dokter te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Afspraak gemaakt voor ‘s middags, en het bezoek gebracht. De dokter zag natuurlijk meteen al waar ik voor kwam. Ik moest gaan liggen op z’n “tafeltje”, en de knieΓ«n laten zien. Al redelijk snel stelde ie de diagnose dat m’n quadriceps op 2 verschillende plekken gescheurd moesten zijn. De quadriceps zijn de grootste spieren in je bovenbeen. Die lopen van je knie tot bovenin je been.

Hij kon daar allicht ook niets aan doen, dus ik kreeg een doorverwijzing voor de fysiotherapeut, die in het kantoor ernaast zit. Helaas hadden die de eerste week geen tijd, dus heb ik nog een week rondgestrompeld met krukken. De maandag na het dokter bezoek (toen was het 16 oktober) kon ik dan eindelijk naar de fysio. Hij deelde gelukkig niet de mening van de dokter dat de quadriceps gescheurd waren. Dan was ik er een stuk slechter aan toe geweest dan dat ik nu ben..
Helaas heeft ie nog geen diagnose kunnen stellen. De knie is tot nu toe zo dik geweest, dat ie niet achter m’n knie kan voelen, of er iets te voelen is. Het vermoeden is in ieder geval dat er iets met de meniscus is.

Ik ga daar nu 2x per week heen. Elke keer krijg ik oefeningen mee. Ik moet bijvoorbeeld 30 of 40x per uur de spier boven de knie aanspannen. Een andere doeltreffende oefening is het optillen van het been in gestrekte toestand. Uiteraard uit de kracht van het been zelf. Meteen nadat ik daarmee begonnen was, was er al verandering merkbaar. M’n knie werd sterker en ik kon er eigenlijk meteen al wat beter op lopen. Anderhalve week later was het zo goed, dat ik al zonder krukken kon lopen.

Afgelopen donderdag (26 oktober) vertelde ie dat ik maar moest gaan fietsen. Ik heb niet een al te beste fiets, maar gelukkig had schoonpa nog een hometrainer staan πŸ™‚ Deze hebben we vrijdagavond opgehaald en ik fiets er nu 3x per dag 10 minuten op. Hierdoor wordt m’n knie ook weer sterker. Hij is inmiddels goddank ook weer een stuk minder dik geworden. Erg irritant kan ik je wel vertellen.

Genoeg geleuter over knieΓ«n nu. Verder met de andere patiΓ«nt πŸ™‚
Carla is onlangs weer naar het ziekenhuis geweest. Haar nieuws was ook niet al te best. Er mist sinds het ongeluk een stukje uit de pols. Dat is één van de oorzaken waarom het nu zo pijnlijk is. De verdere oorzaken weet ik niet meer, en zij zelf waarschijnlijk ook niet. Ze had zo’n groot verhaal te horen gekregen, dat ze dat allemaal niet kon onthouden. Ik was zelf op dat moment ziek (dat kon er ook nog wel bij), dus ik kon er niet bij zijn. In december is er een vergadering met een “speciale” fysiotherapeut, een traumatoloog, een plastisch chirurg en nog wat ander ziekenhuisvolk. Er gaat dan besproken worden wat er nog aan gedaan kan worden, als er nog iets aan gedaan kan worden. Klinkt niet erg positief dus, en dat zal het ook wel niet zijn.

In de tussentijd is ons “gezin” twee viervoeters rijker. We hebben twee katten gehaald. Toen we ze kregen waren ze tussen de 8 en 10 weken oud. Erg jong dus. We hebben een rode kater (heel mooi getekend!) en een grijze poes. Ze heten resp. Rokko en Nikkie. Zelf vind ik dat het nutteloos is om een kat een naam te geven, want ze luisteren er toch niet naar. Hiero een plaatje van beide:

seops

seops

Inmiddels zijn ze al een stukje groter. Het is best leuk om van die beestjes in huis te hebben, maar het is zo zonde dat ze alles molesteren. Ze hangen constant in de was, stoelen of banken. Zo nu en dan krabben ze er dan aan, en dan erger ik me weer blauw. Als je ze dan een ros geeft, doen ze het nog geen minuut later gewoon weer. Erg dom en onnozel zijn ze dus, en je kunt ze daarom ook niet veel (af)leren.

Verder is er niet veel nieuws onder de zon. o/~

Regenachtige zondagmiddag

Sunday, August 20th, 2006

We hebben deze zomer ‘mooier’ weer gehad dan wat er nu om ons heen hangt. Regen, onweer en andere ellende. Gelukkig zitten we binnen droog πŸ™‚

Ik had wel zin om er vanmiddag ff met het ros op uit te gaan, maar dat laat ik ook maar achterwege. Gistermiddag heb ik nog wel een stukje getoerd, maar dat was ook niet echt de moeite waard. Volgende week zaterdag gaan we weer meerijden in de jaarlijkse toertocht van het dorpshuis van Donkerbroek. We hebben al twee keer eerder meegereden, en dat was elke keer reuze gezellig. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee, en kunnen we het een beetje droog houden. ‘s Avonds na de rit is er een barbecue met iedereen die mee heeft gereden. De vorige keren betrof dat denk ik tussen de 20 en 50 mensen.

Het huis is nu redelijk klaar. Een paar weken terug hebben we de ‘master bedroom’ afgemaakt, en daar slapen we nu dan ook in πŸ™‚ De eerste nacht was echt verschrikkelijk, omdat we beide (eerst onbewust) last hadden van de lijmlucht, die veroorzaakt werd door de lijm van de net gelegde vloerbedekking. De daarop volgende nachten waren wel wat beter en nu is alles alweer gewoon. De kamer waar we eerst in sliepen hebben we de ongebruikte rommel in gestald. Daardoor is de garage nu ook wat opgeruimder, en kunnen we de motoren ook normaal kwijt. Verder hebben we gisteravond nog ff een deur in de voorraadkast in de woonkamer geplaatst (plaatje komt nog). Het enige wat nu in de woonkamer nog moet gebeuren, is het plaatsen van een nieuwe designradiator, plinten op de vloer, normale lampen aan het plafond en wat lijsten om een muurtje. Als dat allemaal klaar is, is alles ok πŸ™‚

Inmiddels ben ik alweer twee weken aan het werk. Daarvoor heb ik twee weken en twee dagen vakantie gehad. Helaas was ik niet in de gelegenheid om meer vakantie op te nemen, omdat ik niet meer kon en mocht opnemen. Dit kwam omdat het bedrijf waar ik voor werk net voordat ik op vakantie ging verhuisd is. In die twee weken hebben we ook nog ff een poging gedaan om op vakantie te gaan. We zijn op de zaterdag na de eerste week naar de Eifel in Duitsland vertrokken. Ik, Carla, Kees (broer 1), Jorrin (broer 4) en z’n vriendin Annesietske gingen ook mee. Erheen rijden was niet zo fijn, omdat het gewoon 350 km. snelweg rijden is. Dat is op een motor al niet comfortabel en je gaat er ook redelijk stuk aan. We hebben op een camping gezeten in Dockweiler. Dat zag er ongeveer zo uit:

tenten

Carla was in de auto, zodat we meer spullen mee konden sjouwen. De anderen hebben nl. niet erg veel ruimte op de motor om een tent ed. mee te nemen. De beste oplossing was dus om de oto mee te nemen. Het uitzicht was ook best wel ok:

uitzicht camping

De camping was op zich ook wel redelijk, alleen erg duur en de douches waren niet je van het. Er was een hele rijd douches, maar zonder deuren ervoor. Iedereen kon dus zien hoe ie zichzelf stond te wassen. Zelfs als stond de ene aan het einde van de douches en de andere aan het begin, dan kon je elkaar nog zien. Voor de douches was nl. een spiegelwand. Hoe ze dat hebben kunnen bedenken is me nog steeds een raadsel.

Op zondag gingen Jorrin en Annesietske weer naar huis, omdat Jorrin op maandag weer aan het werk moest. Op zich was dat natuurlijk wel zonde, maar ze hebben voor de rest weinig gemist. Op maandag hebben we door de Eifel getoerd en hebben we gegeten in Bitburg. Na gegeten te hebben, zijn we weer richting camping gegaan. Daar had het geregend, maar gelukkig hadden we daar geen last van. De dag daarna was het weer ronduit klote. ‘s Nachts was het al begonnen met regenen, en dat was op dinsdagmorgen nog niet over. We zijn toen maar voor voer gaan winkelen in de buurt en hebben voor het tijdverdrijf maar wat kranten ed. gekocht. De weersvoorspelling in een van die kranten was dermate slecht dat we toen maar hebben besloten om weer naar huis te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Meteen de camping betaald en de zooi ingepakt. Rond 16:00 waren we klaar en zijn toen vertrokken. Ik en Kees zijn nog een beetje rond wezen toeren en Carla ging over de snelweg terug. Onderweg hebben we nog tamelijk veel regen gehad en net voor Venlo stond een file. De rest van de rit was uiteraard erg saai, omdat we ook toen over de snelweg zijn gegaan.
Rond 22:30 waren we weer thuis, dus dat was een redelijk lange rit. De rest van de vakantie zijn we nog bezig geweest met de slaapkamer en het opruimen van troep uit de garage.

Met Carla gaat het nog wel goed, alleen d’r pols herstelt niet goed. Aankomende donderdag moeten we weer naar het ziekenhuis voor controle en de kans is groot dat ze dan vast gaan stellen wat er moet gebeuren. Het schijnt dat de omgeving waar het gebroken was, op een of andere manier om wordt omgezet in kraakbeen. Dat is foute boel en moet dus voorkomen worden. Het is een pijnlijke situatie, omdat ze heel binnenkort weer naar school moet. Het originele plan was, dat ze dan weer op de motor gaat, omdat het OV ronduit klote is. Dat zal em door dit gedoe ook wel weer niet worden..

Nou, dit was het wel weer ongeveer. Adoei πŸ™‚

Weekend weg

Wednesday, July 5th, 2006

Aanstaande weekend ligt het in de planning om naar noord duitsland te gaan om een beetje te toeren met het ros. We gaan weer naar de camping. Momenteel is het nog mooi weer, maar als ik http://www.wetter.de/ mag geloven, gaat het vrijdag t/m zondag regenen. Nu is dat op zich niet zo erg, maar als we dan van de camping af spoelen is dat natuurlijk niet fijn. In ieder geval zal het ‘s nachts niet zo koud zijn als dat het vorig jaar was in de Eifel, de Vogezen en een plaatsje in Belgie, waarvan ik de naam niet meer weet πŸ˜‰

Alles gaat z’n gangetje verder. Druk op het werk (nieuwbouw van allerhande klanten menu dingen en facturering), maar wel redelijk relaxed thuis. Afgelope zondag hebben we behang geplakt in onze slaapkamer. Helaas maar 2 muren, omdat het behang te druk is om op alle muren te plakken. Voor de andere 2 moeten we dus nog wat uitzoeken. De plaatjes zal ik nog wel ff online poten.

Kort verhaaltje deze keer, maar ik heb ook niet veel te melden. Adoei πŸ™‚

Heet!

Tuesday, June 13th, 2006

Aan de ene kant is het weer van nu wel stoer, maar aan de andere kant ook weer helemaal niks. Het mooie is dat je ‘s avonds tot laat buiten kunt zitten. Met wat pintjes en een bbq is dat puur genieten. De keerzijde van de medaille is dat je ‘s nachts je bed uitklotst, omdat de warmte niet weg wil (ook al staan de ramen en deuren overal open).

Morgen wordt het weer wat minder warm, en misschien is dat maar goed ook. Kan ik morgenavond misschien ook nog es een keer relaxt toeren op het ros. Afgelopen zondagavond heb ik dat ook ff gedaan, maar daar was ik redelijk snel van genezen. De hitte was op zich zo erg nog niet, maar de laaghangende zon en daardoor geknipper van zonnestralen door bomen heen maakten het er geheel niet veiliger op. Daarom ben ik helaas maar wat vroeger naar huis gegaan.

Die avond hebben we tot 23:30 met de buurman bier zitten tanken bij de vaart achter ons huis. Erg gezellig moet ik zeggen πŸ™‚ Voor de rest nog weinig uitgevreten deze week. Zal wel door de warmte komen ;)Dit was het weer. o/~

We leven nog

Wednesday, June 7th, 2006

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht heb geplant in mijn weblog. We leven nog steeds πŸ™‚

Carla is nog steeds revaliderend. Alles is ok verder. Het ‘gips’ (eigenlijk is het geen gips, maar voor het gemak noemen we het maar zo) mag er volgende week weer af. 2x per week moet ze naar de fysiotherapeut voor een massage en om te controleren of alles nog goed gaat. Na de massage is de linkerkant (met het gekneusde schouder) weer een paar uur volledig bruikbaar, maar daarna wordt het weer pijnlijk.

Inmiddels is er ook wat vooruitgang geboekt in ons huis. De huiskamer is zo goed als klaar πŸ™‚
De vloer ligt er in, de muren zijn geverfd en de meubels staan bijna op hun plek πŸ™‚ Afgelopen zaterdag hebben 2 broers (Jorrin en Kees) en m’n neef (Bert) geholpen met het leggen van de vloer. Op zich is het geen rocketscience, alleen het in de hoekjes en zijkanten leggen van zo’n vloer is voor iemand met 2 linkerhanden (ik dus) nogal problematisch. Gelukkig zijn zij daar wel goed in, dus alles is ok wat dat betreft.

Wat nu als eerst nog moet gebeuren, is de inrichting van onze slaapkamer. Gister en vandaag ben ik bezig geweest met het verven van de kozijnen. Niet echt mijn ding, maar het zal toch moeten gebeuren. Met een beetje geluk kunnen we dit weekend behang plakken en dan kan volgende week de vloerbedekking erin. Als de vloerbedekking er in ligt, is de kamer af en kunnen we eindelijk weer in ons eigen nest ronken zoals we dat gewend waren.

Als dat gedaan is, blijven er nog wat kleine dingetjes over zoals het oplappen van mijn kantoor (behangen en verven), en heel misschien nog het verven van de keuken. Dat laatste vind ik echter niet heel boeiend, omdat het nu ook gewoon functioneert. Als we ons er aan gaan storen, gaan we het misschien nog wel es voorzien van een andere kleur. Alles in het blauw is ook niet alles..

Tot slot nog enkele plaatjes van het leggen van de vloer. In dit plaatje zijn Jorrin en Kees bezig met het op maat maken van de planken en het erin leggen ervan.

keesjorrin

Hiero is de stapel hout toen ie nog redelijk aan de grote kant was πŸ™‚

houtstapel

Hier is Jorrin stukjes ondervloer tussen het hout en de muur aan het duwen. Er moet ruimte tussen de muur en de houtlaag overblijven, omdat het door de werking van het hout, een en ander misschien bol kan gaan staan (bij verschillende temperaturen en/of weersomstandigheden).

jorrinfix

Hier is mooi te zien hoe het geheel eruit ziet.

geheel

En nu met olie. Persoonlijk vind ik zo’n vloer een heel stuk mooier als er geen olie op zit. Het is echter wel nodig om te olieen, omdat anders alle viezigheid er permanent in trekt.

vloermetolie

En dat was het dan voor wat betreft foto’s. Voor de complete reportage, klik hier.

Nou, adoei maar weer πŸ™‚

o/~

Carla update III

Sunday, May 21st, 2006

Ze is sinds afgelopen vrijdag weer thuis πŸ™‚
Er hoefde niets meer aan de pols te gebeuren, dus had het verder geen nut meer om nog langer in het ziekenhuis te blijven. Donderdag was eigenlijk al een verspilde dag, maar het schijnt een standaardprocedure te zijn om het ontslag een dag uit te stellen na de dag van aankondiging. Maar in ieder geval zijn we al lang blij dat we het ziekenhuisgedoe niet meer hebben.

Het is nu tijd voor wat revalidatie. Vooral het schouder is nog heel erg pijnlijk en de pols moet uiteraard ook nog rustig aan mee worden gedaan. Binnen mag wel wat rondgelopen worden, maar als we ergens anders naartoe gaan (een winkel bijvoorbeeld), moet ze in de rolstoel. Deze ligt nu achter in de auto, dus dat is dan weer mooi geregeld.

School wordt alsnog problematisch. Binnenkort gaan we ff naar school toe om te overleggen over hoe en wat. Daar zal ik dan ook wel ff verslag over doen.

Dit was het weer. o/~

Carla update II

Sunday, May 14th, 2006

Ze is nu helemaal “buisloos”. Dat wil zeggen dat er geen enkel slangetje of infuus meer in haar steekt en dat is een hele vooruitgang. Vanmorgen hebben ze alles eruit geplukt. Helaas kwam de arts eerder al met minder goed nieuws. Ze moet nl. minimaal 10 dagen plat liggen. Als het goed is mag ze dus woensdag (op haar verjaardag) wat meer bewegen dan nu. En in het kader van het slechte nieuws, heeft ze vanmorgen ook nog te horen gekregen dat er misschien nog geopereerd gaat worden aan haar gebroken linker pols. Eerst gaan ze een scan maken van hoe het er nu uit ziet, en als het ze niet aan staat moet er dus gesleuteld worden. De verwachting is dat dat inderdaad het geval gaat zijn 😐

En om toch maar in de ‘slecht nieuws’ hoek te blijven, de afronding van het schooljaar gaat waarschijnlijk uitlopen op een herkansing in septober/oktember. Ze had al een achterstand opgelopen op de scriptie die geschreven moest worden, en de achterstand met betrekking tot ‘assessment’ gesprekken (gesprekken waarin aangetoond wordt dat een student een opvoedkundig gesprek oid met iemand kan voeren) is hoogstwaarschijnlijk ook niet meer in te halen. Haar mentor heeft me deze middag opgebeld om me dat te melden en Carla moet er zelf nog maar ff achteraan bellen om uit te vissen hoe de vork nu werkelijk in de steel zit.

Woensdag is ze zoals gezegd jarig. Nou is een ziekenhuis niet echt de aangewezen plek om een verjaardag te vieren, maar de situatie is nu eenmaal zo. Ik vind persoonlijk dat ze het beter ff uit kan stellen tot zondag as. oid, als ze dan uit het ziekenhuis is. Dat lijkt me toch een stuk beter dan ‘feesten’ in zo’n steriele omgeving πŸ˜‰

Sinds gister of zo mag ze ook weer eten. Er past per keer niet heel veel in en ze eet daarom dus ook niet veel. Op zich wel mooi, want dan denkt ze ook nog es aan de lijn πŸ™‚
Het eten zal verderop in de week ook wel weer een stuk beter worden. Voor haar wordt het nog veel beter als ze uit het ziekenhuis is, want het voer wat ze daar opdienen staat dr niet echt aan πŸ˜‰

Gister ben ik ff langs een motorsloop gereden om te informeren wat het kost om een aantal nieuwe onderdelen voor dr tor te krijgen. Er moet een nieuwe tank, een nieuwe cockpit (toerenteller+kilometerteller huisje), een nieuwe rempomp (remolie reservoir en rechter spiegelhouder), een nieuwe koplamp en misschien ook nog wel een nieuw stuur op. Een andere tank kost 100 euries, cockpit hadden ze niet (zal ook wel rond die prijs zitten) en een rempomp kost ook zomaar €40. Het stuur is krom, maar kan misschien wel recht worden gebogen. Het probleem is alleen dat er een trillingsdemper afgebroken is, en een deel daarvan nog in de stuurbuis zit. Als die er uit te krijgen is, gaan we eerst ff proberen om het stuur nog recht te krijgen en als dat niet lukt, een andere halen. Een stuur is eigenlijk alleen maar een stuk gebogen buis, dus daarvan verwacht ik niet dat ie erg veel geld gaat kosten.

Vorige week heb ik nog ff getest hoe ie reed en dat viel niet tegen. Het voelde door het kromme stuur alleen wat raar, maar ik heb verder niet de indruk dat het ding verder krom is. Erg zonde van de dingen die nu stuk zijn (maar natuurlijk het meest voor Carla).
Mijn eigen ros doet het inmiddels ook weer en ik ben vanmiddag dan ook meteen daarop naar Groningen getoerd. Het was best koud aan de fikken (zomerhandschoenen aan en winterhandschoenen vergeten), maar gelukkig heb ik handvatverwarming πŸ™‚

Dat was het wel weer voor nu.

o/~

Carla update

Wednesday, May 10th, 2006

Ik ben sinds zondag elke dag bij d’r om wat gezelschap te bieden, ook al ben ik (over het algemeen al niet) heel spraakzaam. Gelukkig waardeert ze m’n aanwezigheid altijd wel, dus dat scheelt dan weer πŸ˜‰

Van maandag t/m vandaag heeft ze op de IC gelegen. Als er bij iemand iets met de vitale delen gebeurt, schijnt dat een standaard procedure te zijn. Misschien maar goed ook, want wie weet wat er inwendig nog had kunnen gebeuren.

Overdag was het d’r wel redelijk naar de zin, omdat de kwaliteit van het verplegend personeel dan een stuk beter is dan wat er ‘s avonds op zo’n afdeling rondspookt. Ze had een verpleegster toegewezen gekregen die niet al te helder is en die ze een vraag een aantal keren moest stellen voordat ie aankwam, als ie al aankwam. Als je daar de hele dag mee door moet brengen, word je niet vrolijk, zelfs al was je dat al niet πŸ˜‰

Ze is nu wel in redelijke staat. Nog wel veel pijn aan de rechterkant en het rechterschouder, maar voor de rest valt het allemaal wel wat mee. Verder kan ze ook nog niet eten en drinken. Als ze al drinkt, komt dat er eigenlijk direct weer uit. Daarom heeft ze nu slangetjes naar de maag toe om wat er binnenkomt direct weer uit te pompen. Dat heeft als voordeel dat de keel en mond wel gesmeerd worden en dat ze niet de hele tijd hoeft te braken. Gelukkig heeft ze geen honger en dus ook geen behoefte aan eten.
Verderop in de week wordt dat verhaal vast wel weer wat beter.

Het is voor mij natuurlijk ook wat minder, omdat ik het nu zonder mijn kipje moet doen 😐
Ze zou er al niet geweest zijn deze week, maar het is nu extra zuur..

Maar goed, van de week kalk ik nog wel een verhaaltje.

o/~